Незаконне захоплення земель в Баришівському районі, чи незавершені земельні махінації влади?

На адресу ВГО «ЄВРОПЕЙСЬКЕ ПОКОЛІННЯ» надійшов лист-скарга від Литвинчук Юрія Степановича., про те що їхньою ділянкою, яка розташована за адресою: Київська обл., Баришівський район, село Дернівка, вулиця Павлівська 1, власницею якої є його мати Литвинчук Антоніна Никифорівна Ветеран війни, Учасник війни, Ветеран праці на підставі Рішення Дернівської сільської ради Баришівського району № 8 від 25.01.1996р. якій було передано у приватну власність земельну ділянку площею 0,26га для будівництва та обслуговування житлового будинку, заволоділи невідомі люди, незважаючи на те, що на ділянці розташований житловий будинок, сарай, погріб, та ін. господарські будівлі згідно Свідоцтва про право власності Серія ЯЯЯ №744620 від 09.01.2008р. та Технічного паспорта Реєстровий № 213/2 ст.161, 21692648. 
Як виявилось на чужій землі по документам господарює така собі Дьоміна Світлана Юріївна, яка отримала на цьому самому місці земельну ділянку(з накладанням в 65%) розпорядженням Баришівської РДА № 294 від 12.04.2011р. але цього виявилось замало і вона вирішила її збільшувати за рахунок сусіда, який приїжджав до матері на батьківщину не часто, заробляючи кусок хліба в столиці щоб прогодувати сім’ю, і не знав, що вже готуються документи взамін існуючим.

Відвідавши місце де сталося ганебне свавілля по загарбанню землі, побачили підтвердження вище написаного, — загороджену поруч земельну ділянку, ліворуч металевий профнастил, а з інших боків дерев’яна загорожа з колючим дротом ( дешево і сердито), “так переставляти з кожним роком в бік чужої землі легше” — зі слів потерпілого;

Неодноразове звернення до правоохоронних органів, Дернівської сільської ради, Баришівської районної державної адміністрації результату не дали, одні відписки, знизування плечима, та відповідь міліції, — ”Ми, що діжурить тут будемо, щоб зафіксувати порушення?!”.
Тому було прийнято рішення не залишатись осторонь та допомогти людям добитись правди. Якщо не ми то хто? По даному питанню вже працюють кваліфіковані юристи, відправлено запити та звернення до Адміністрації Президента України, Генеральному Прокурору України, Міністру Внутрішніх Справ України, Народним депутатам України, журналісти збирають інформацію для розслідування та висвітлення в ЗМІ, одним словом, — “лед тронулся”.


Червоним кольором відзначена захоплений шматок ділянки сім’ї Литвинчуків

Нічого не робити немає часу, за нас цього ніхто не зробить. Чим більше людей будуть заявляти про незаконні дії чиновників, чи протиправні дії третіх осіб тим більше шансів, що на проблему відреагують і покарання причетних настане. 
Якщо ми хочемо змін, — потрібно стати тією зміною! Разом ми сильніші, а тому переможемо! 
Далі буде…


Червоним кольором відзначена захоплений шматок ділянки сім’ї Литвинчуків

В пресі неодноразово вже згадувались випадки про розповсюджене самовільне захоплення земель та махінації влади в Баришівському районі. 
Земельний дерибан є постійним джерелом додаткових доходів баришівських чиновників. Деякі статті:
«Баришівські «колядники». Правоохоронці затримали кількох посадовців престижного району Київщини з рекордними сумами хабарів. Зметикуємо на трьох?» від 17.03.2009 на сайті http://www.umoloda.kiev.ua/number/1369/176/48261/.

pokolinnya.org 2017 - 2024