Сімонов Юрій: «Могилівська Громада вражає»

Сімонов Юрій: «Могилівська Громада вражає»

Децентралізація дала ковток повітря для економічних легень Об’єднаних Територіальних Громад. Ті керівники Громад, хто не боїться вчитися, використовує кожну копійку як в родині — виважено та закладає її в економічний фундамент, тобто в розвиток — демонструють саме спроможність ОТГ. Для мене особливими в сенсі розвитку є ОТГ Любимівка, Могилів. Кожен крок цих маленьких громад вражає!

Село Могилів — співпрацює з декількома міжнародними фундаціями, за кожну позицию Стратегії розвитку громади ретельно боролися, бо саме в стратегії закладена основа як найближчого майбутнього так і в цілому доля Могилівської ОТГ. Саме в цій Громаді створений сільгосп Кооператив. А це — вихід продукції на європейські ринки, не лише Українські, це робочі місця, податок в місцевий Могилівський бюджет та поступове збагачення кожного члена кооператива. Це вже свідчить про перший крок до народження того самого головного класу економіки — середнього. 
Вражають діти сел! По обличчям бачимо, що діти працюють разом з батьками по господарству, а по справам та мисленню, проектам дітей розуміємо — Могилів має всі шанси свою громаду, протягом 10-ти років, зробити осередком культури, туризму та аграрно-кооперативного фундаменту Дніпропетровщини. 
Мене вразили скромність підлітків Могиліва, їхні ідеї по розвитку свого села, відношення до села, та вразив голова ОТГ Валерій Володимирович Дружко щирістю, відкритістю та професійністю. 
Особливо хочу відзначити наших красунь-депутатів депутатськрої групи «Європеське Покоління» в Могилвській Громаді. Директор школи Леся Іванівна Моня вражає чуйністю. Вона буквально як мати, розуміє хто чим з дітей живе та дихає, мотивує школяриків та згуртовує навколо головного — рідного села. Пишаємося що депутат Могилівської ОТГ Таісія Вікторівна Турова теж виховує покоління могилівчан в цій же школі. Вони наче дихають в унісон разом з дітьми села. Жінки-депутати — це для мене знак якості, тільки уявіть: два вчителя та медпрацівник — це краще поєднання сільської інтелегенції та ефективності відповідальних менеджерів-управлінців. Віта Олександрівна Сирота, медпрацівник, член депутатської групи працює все життя для здоров»я односельчан та ще й займається депутатською діяльністю. Це вражає, що жінки знаходять час на сім’ю, колектив, роботу ще й громадську діяльність. Дуже помітна співпраця депутатів з Головою. Саме розумна співпраця дає розвиток. Крім того ми Могилівських дітей долучили до екологічного конкурсу і розуміємо що цей шкільний колектив реально зможе стати переможцем.
Медпрацівник Могилева — це повірьте, робота цілодобова, бо люди в селі звертаюьбся щоденно з проханнями, а медик неможе відмовити. Ось і наша Віта Олександрівна Сирота така ж: активна та дбайлива. Саме завдяки її життєвій позиції ми від «Європейського Покоління», членом якого є і сама Віта Олександрівна — передаємо ліки першої необхідності до 9 травня похилим одиноким могилівчанам, а вже наші депутати розуміють кому саме потрібна така допомога. 
ВІВАТ МОГИЛІВ! Ми партнери в кожному вашому кроці до розвитку!

«Pokolinnya.org» © 2018

pokolinnya.org 2017 - 2024